FM APPROVED Materials

Onze leverancier Agru produceert complete leidingsystemen aan die voldoen aan de FM 1613 normering. Dit betekent dat het materiaal extra gekeurd is en aan hogere drukken kan weerstaan. Deze extra keuring garandeert de kwaliteit en de betrouwbaarheid van uw leidingsysteem.

De FM keuring is vaak noodzakelijk voor toepassingen zoals ondergrondse brandblusleidingen. De PE100-RC buizen zijn immers niet gevoelig aan corrosieverschijnselen. Omdat ze niet roesten,  kunnen er ook geen roestdeeltjes de sprinkers ontstaan die verderop de blusleidingen verstoppen.

Op dit moment bieden wij een volledig gamma FM approved PE100-RC leidingsystemen aan in de klassen FM 218 PSI en FM 250 PSI.
Het verschil tussen FM 218 PSI en FM 250 PSI ligt in de maximale toegelaten werkdruk van het systeem.

  • FM 218 PSI ( max werkdruk 15 bar )
  • FM 250 PSI ( max werkdruk 17.5 bar )

Dit is de designdruk, beter bekend als de maximum operating pressure ( MOP ) bij 23°C. Met het FM label wordt de aangegeven druk getest op 3,2 keer de MOP. Dit impliceert dat het systeem eigenlijk een druk aan kan die 3,2 keer hoger is dan de ideale druk om waterhamerslag op te vangen zonder failure. De componenten kunnen verbonden worden door middel van spiegellas, elektromoflas of flensverbindingen. De lasverbindingen zijn even sterk als de buis zelf en zorgen voor een continue lekvrij systeem.

  • PE100-RC FM 218 PSI is beschikbaar in buitendiameters 63 – 630 mm en wanddikte SDR 11.
  • PE 100-RC FM 250 PSI is beschikbaar in buitendiameters 63 – 500 mm en wanddikte SDR 9.

FM Global

FM Global is werelds grootste verzekeraar en risico beheer organisatie voor de bescherming van commerciële en industriële eigendommen. Het FM approval garandeert dat het systeem objectief getest is en nationaal en internationaal voldoet aan de geldende standaarden. 

Gebruikers van een FM approved systeem kunnen erop vertrouwen dat FM approved products and services optimaal functioneren en kunnen rekenen op een uiterst grote betrouwbaarheid van hun systeem.

Bekijk onze FM approved leidingen in onze webshop

Hulp nodig?

Onze experts helpen u graag verder

Back to top