Lexan Cliniwall wandbekleding in dagziekenhuis

Het Sint-Andriesziekenhuis in Tielt bestaat al sinds 1980. Het gebouw van toen voldeed echter niet meer aan de huidige kwaliteitseisen en de strengere wetgeving waardoor een uitbreiding en een renovatie van de bestaande gebouwen onvermijdelijk was. De renovatiewerken startten in 2009 en werden in 2015 beëindigd. Het bestaande dagziekenhuis en polikliniek ondergingen in dit ingrijpende project een drastische renovatie.

Bij de renovatie werd veel aandacht besteed om het comfort van de patiënt tijdens de consultaties, behandelingen en  onderzoeken te verbeteren. Alle gebruikte interieurmaterialen dienden uiteraard ook aan de heersende regelgeving betreffende brandveiligheid te voldoen.

En dat was precies de hoofdreden waarom architectenbureau LLOX LEXAN™ CLINIWALL™ als wandbekledingsmateriaal voorschreef in de patiëntenkamers en gemeenschappelijke behandelruimtes.

 

LEXAN™ CLINIWALL™ voldoet aan de strengste eisen

LEXAN™ CLINIWALL™ platen voldoen aan de eisen van de Richtlijn Beperking van Gevaarlijke Stoffen (RoHS), want haar brandvertragende technologie is niet gebaseerd op gechloreerde en/of broomhoudende additieven. Bovendien voldoet LEXAN CLINIWALL platen aan de vereisten van de huidige Europese norm EN 13501-1, die de strengste brand- en rookeisen stelt. Dit product kreeg de beste brand en rook classificatie voor een thermoplastisch materiaal (B-s1,d0).

Bovendien biedt dit opake en massieve PC/ABS materiaal met oppervlaktetextuur een hoge bestendigheid tegen schokken, impact en slijtage en voldoet het aan alle sanitaire vereisten. Het materiaal is uitstekend bestand tegen vlekken, bloed en urine. Het is gemakkelijk te verwerken en te installeren als wandbekleding.

 

 

Installatie

De LEXAN CLINIWALL platen werden op de bestaande muren gelijmd en de hoekelementen werden gerealiseerd via thermovormen. Het resultaat is een hygiënische en uiterst impactbestendige wandbekleding die zelf bij veelvuldig

contact met ziekenhuisbedden, rolstoelen en transportwagens onbeschadigd blijft

Back to top