Paneltim

Paneltim PP constructiepanelen zijn, in vergelijking met massieve PP platen van dezelfde dikte, extreem licht, maar tegelijkertijd stevig en vormvast. Ze zijn geschikt voor een breed en gevarieerd toepassingsgebied. De sandwichopbouw van de panelen biedt tal van voordelen.

De interne cellenstructuur met ribben (50/50mm of 50/100 mm) geeft de platen een hoge stijfheid en dit zowel in de lengte- als in de breedterichting. Door de inwendige sandwichstructuur hebben constructies gemaakt uit Paneltim platen, weinig extra versteviging nodig.

Paneltim panelen zijn verwerkbaar tot niet-dakdragende wanden. Wat betreft lengte en hoogte bestaan er geen beperkingen. Door de lage thermische geleidbaarheid van kunststof en dankzij de hermetisch ingesloten lucht in de cellenstructuur, beschikken Paneltim wanden en muren over zeer goede isolatiewaarden. De speciale roosterstructuur voorkomt inwendige condensatie van water.

Paneltim naadloze wanden voor een optimale hygiëne

Met een lastoestel en PP lasdraad kunnen Paneltim panelen eenvoudig opgebouwd worden tot een naadloze wand met siliconevrije afwerking. Op deze manier ontstaan er gladde, niet-absorberende en vochtafstotende muur die bescherming biedt tegen bv. schimmels. De gesloten cellenstructuur garandeert een perfecte hygiëne omdat interne condensatie onmogelijk is. 

Paneltim wandpanelen met profielen

Paneltim wanden kunnen ook opgebouwd worden met profielen. Door te spiegellassen worden de verschillende panelen precies op maat gemaakt. Samen met de nodige profielen en een montagetekening (op aanvraag) kunt u zelf aan de slag. De wanden zijn  tevens vlot demonteerbaar bij renovatie.

Paneltim in onze webshop

Hulp nodig?

Onze experts helpen u graag verder

Back to top