ArcoPlus 547 Sporthal Bergenmeersen

De gemeente Destelbergen besliste een tijd geleden om de sporthal “Bergenmeersen” volledig te renoveren. De drie zaaldelen werden gesplitst door elektrische scheidingswanden en verdelen de ruimte in drie volwaardige sportzalen. De buitenkant kreeg eveneens een grondige opknapbeurt.

Sporthal Bergenmeersen - Destelbergen

Aan de zuidkant van de sporthal werd een doorlopende beglazingswand met translucente ArcopPlus 547 meerwandige polycarbonaatplaten geplaatst. De platen werden voorzien van een zonwerende coëxtrusielaag die de hitte buiten houdt en ervoor zorgt dat in de sportzaal steeds een aangenaam klimaat heerst.

Gevelbekleding met ArcoPlus 547

ArcoPlus 547 is een veelzijdig modulair systeem dat bestaat uit 7-wandige geëxtrudeerde polycarbonaat platen met een dikte van 40 mm, aluminium profielen, toebehoren en ramen. ArcoPlus 547 is een veelzijdig modulair systeem dat bestaat uit 7-wandige geëxtrudeerde polycarbonaat platen met een dikte van 40 mm, aluminium profielen, toebehoren en ramen. ArcoPlus 547 is geschikt voor daktoepassingen met een minimale helling van 7%.

Aan de andere zijden van het gebouw kregen de ArcoPlus 547 platen een anti reflex coëxtrusielaag. Dit om de storende weerspiegeling, vooral dan voor balsporten, tot een minimum te herleide.

Materiaalkeuze

Er werd gekozen voor Vink Modular Polycarbonate  Systems  omwille  van  het  lichte  gewicht  van  de  platen,  de  hoge  isolatiewaarden, de eenvoudige montage en de snelle beschikbaarheid. Dat naast de platen ook alle bijbehorende profielen met dezelfde snelheid leverbaar zijn en dat alles op maat kan geproduceerd worden, zijn uiteraard bijkomende, waardevolle voordelen die mee de beslissing bepaald hebben.

Back to top