Vinkair

Vinkair buizen en fittings werden speciaal ontworpen voor de opbouw van persluchtleidingen. Vinkair is in de massa lichtblauw NF A 571 ingekleurd (standaardkleur voor perslucht).

Eigenschappen

 • Corrosie
  Vinkair is perfect corrosiebestand en garandeert een behoud van de luchtkwaliteit (geen vervuiling door loskomende roestdeeltjes zoals in metalen leidingen). De doorsnede van de leiding verkleint niet door afzetting van vuil of door corrosie. Hieruit volgt een beter rendement van uw installatie.
 • Schokbestendigheid 
  Het Vinkair systeem heeft een uitstekende schokweerstand, zelfs bij temperaturen tot -20°C. Bij eventuele breuk gaan de leidingen in geen geval uit elkaar spatten, zodat er geen gevaar bestaat voor rondvliegende stukken.

 • Bestendigheid t.o.v. compressoroliën en condensaat 
  Het basismateriaal voor het Vinkair systeem, een copolymeer op basis van PVC, weerstaat uitstekend aan de gebruikelijke compressoroliën en aan eventueel condensaat dat kan ontstaan in de leidingen.
 • UV bestendigheid 
  UV-straling heeft op lange termijn een nadelige invloed op de mechanische eigenschappen van Vinkair. Wij bevelen daarom aan het materiaal tegen felle zonnestraling af te schermen.
 • Brandweerstand 
  Vinkair is zelfdovend. In geval van brand zal VINKAIR het vuur niet onderhouden noch verspreiden.

Installatie

Door het lichte gewicht, de flexibiliteit en het eenvoudige verbindingssysteem (lijmen) wordt de installatie eenvoudig en goedkoop. Het lijmsysteem garandeert bovendien een blijvende en volledige afdichting. Dit resulteert in een aanzienlijke kostenbesparing.

Vinkair in onze webshop

Hulp nodig?

Onze experts helpen u graag verder

Back to top