LEXAN™ CLINIWALL™

LEXAN™ CLINIWALL™ is een thermoplastisch materiaal dat speciaal ontwikkeld werd voor clean room oppervlakken en wandbekleding in openbare gebouwen en ziekenhuizen.

Hygienische wandbekleding voor interieur toepassingen

Dit opake, massieve PC/ABS materiaal met specifieke oppervlaktetextuur biedt een hoge bestendigheid tegen schokken, impact en slijtage. LEXAN CLINIWALL platen zijn daarnaast ook buitengewoon onderhoudsvriendelijk zodat de kosten voor schoonmaak en onderhoud sterk dalen. 
Lexan Cliniwall is hét wandbekledingsmateriaal bij uitstek voor toepassing in situaties waar een perfecte hygiëne vereist is.

LEXAN CLINIWALL voldoet aan de eisen van de Richtlijn 'Beperking van Gevaarlijke Stoffen (RoHS)' omdat haar brandvertragende technologie niet gebaseerd is op gechloreerde en/of broomhoudende additieven.

Daarnaast zijn LEXAN CLINIWALL platen conform met de huidige Europese norm EN 13501-1, die de strengste brand- en rookeisen vooropstelt. Meer nog, LEXAN CLINIWALL kan, als één van de de enige thermoplastische wandbekledingsmaterialen, de beste brand- en rookclassificatie (B-s1,d0) voor een thermoplastisch materiaal voorleggen.

Lexan Cliniwall platen bestaan in verschillende kleuren. De gekleurde platen zijn opgebouwd uit hetzelfde materiaal als de standaardversie en hebben dezelfde afwerking en bescherming. Schilderen wordt zo volledig overbodig en de wand blijft langer mooi.

Eigenschappen

 • Milieuvriendelijk
 • Antibacterieel
 • Uitstekende bestendigheid tegen chemicaliën, maar ook tegen bloed en urine
 • Gemakkelijk te reinigen en te ontsmetten
 • Hoge slagvastheid en krasbestendigheid
 • Gemakkelijke te vormen en te installeren
 • Uitstekende brand- en rook eigenschappen
 • Duurzaam

Toepassingen

 • Openbare instellingen
 • Zorginstellingen en ziekenhuizen
 • Industriële installaties
 • Kinderdagverblijven

Montage van LEXAN™ CLINIWALL™

LEXAN™ CLINIWALL™ platen kunnen  via hot line bending aan muren gemonteerd worden. Via deze procedure worden de platen geplooid tot een rechte hoek en worden vervelende, scherpe randen vermeden.

In  deze video ziet u  hoe dit proces verloopt. 

Totaaloplossingen met LEXAN™ CLINIWALL™

Samen met onze partners bieden wij onze klanten totaaloplossingen aan. Onze kunststofspecialisten begeleiden u graag doorheen alle fases van uw wandbekledingsproject. 

Projecten

Zij informeren u bijvoorbeeld ook over de juiste bevestigingsmethode, het juiste type lijm, de uitvoering,... zodat u altijd zeker bent van een professionele realisatie van uw project .

Wandbekledingsprojecten vanaf 500 m²  kunnen uitgewerkt worden in custom-made kleuren.

Gerealiseerde projecten met LEXAN™ CLINIWALL™

LEXAN™ CLINIWALL™ in onze webshop

Documentatie of stalen ontvangen?

Kunststoffen vragen vaak om een woordje uitleg. Iedere kunststof heeft zijn eigen kenmerken, uitvoeringen en toepassingsgebieden. Daarom beschikken wij bij Vink over een omvangrijke kunststofbibliotheek.

Hulp nodig?

Onze experts helpen je graag verder

Back to top