Van vele markten thuis

Toen onze landgenoot Theo Baekeland in 1906 het kunsthars bakeliet ontdekte, werd de grondslag gelegd van een totaal nieuwe materiaalgroep nl. deze van de synthetische materialen of kunststoffen. Al snel doken in een recordtempo nieuwe materialen en nieuwe toepassingen op en waren deze  materialen niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven en  uit de bedrijfswereld.  

Voor iedere toepassing een geschikte kunststof

Kunststoffen hebben doorheen hun korte bestaansgeschiedenis heel wat kritiek over zich heen gekregen. Gedeeltelijk terecht, gezien 40% van de kunststofproductie  zich richtte op niet herbruikbare verpakkingsmaterialen of andere wegwerpartikelen. Nochtans is deze tendens vandaag de dag gebroken. De industrie heeft er resoluut voor gekozen om een andere weg in te slaan en te investeren in de productie van duurzame, hernieuwbare of recycleerbare materialen. In feite is het zo dat voor elke toepassing een kunststofmateriaal kan ontwikkeld worden dat perfect geschikt is om te voldoen aan de  gestelde materiaaleisen.  Vandaag de dag maken vrijwel alle takken van de industrie en bedrijfswereld gretig gebruik van kunststofmaterialen.

Tastbare oplossingen van fabricanten naar makers

Vink selecteert en importeert duurzame kwaliteitsmaterialen van ’s werelds beste kunststofproducenten en verdeelt ze naar bedrijven en mensen die er hoogwaardige eindproducten meemaken. Onze klanten zijn stuk voor stuk doorwinterde professionals in hun vakgebied en verwachten niets minder van hun leveranciers. We brengen tastbare oplossingen van fabricanten naar onze klanten. 

Onze markten.

Onze klanten situeren zich in volgende markten :

Onze diensten

Wij streven er naar om onze klanten steeds de juiste oplossing aan te bieden. Dat gaat van het selecteren van de beste kwaliteitsmaterialen tot het investeren in kennis en opleiding om altijd juist en accuraat advies te kunnen geven.

Onze partners

Wij werken samen met zorgvuldig geselecteerde leveranciers. Stuk voor stuk zijn het marktleiders in hun vakgebied.  In ons meer dan 50-jarig bestaan hebben we interactieve lange termijnrelaties opgebouwd met de grootste kunststofproducenten in de wereld.

Zo zorgen wij er voor dat onze klanten steeds een sluitende garantie hebben op  hoogwaardige producten, professioneel advies en adequate project ondersteuning.  

Vraag een account aan

Registreer je op MyVink

Altijd en overal toegang tot onze uitgebreide online kunststoffencatalogus. Raadpleeg 24/7 jouw actuele prijs, zoek productinformatie en download technische datasheets en certificaten. Plaats snel en eenvoudig je bestelling en betaal meteen je openstaande facturen.

Hulp nodig?

Onze experts helpen je graag verder

Back to top