RedBOND Composites, dochteronderneming van de Alibérico Group en gevestigd in Alicante, is gespecialiseerd in de productie van aluminium composietpanelen voor digitaal printen, interieurdecoratie en bewegwijzering. Het is de eerste Europese fabrikant binnen zijn sector die een Zero Waste certificaat behaald heeft.

Uit verschillende externe audits is gebleken dat het Spaanse bedrijf meer dan 94% van het afval recycleert tot nieuwe grondstoffen. Een mooi voorbeeld van circulaire economie.

"De audits hebben geverifieerd dat het afvalbeheersysteem van RedBOND Composites voldoet aan alle bestaande voorschriften en dat er een strikte traceerbaarheid is van het afval. Dat geldt vanaf de productie tot de levering aan elke specifieke dealer die de terugwinning garandeert", zegt María González Armero, directeur van RedBOND Composites.

Voor het behalen van dit certificaat heeft het bedrijf gerekend op AENOR, de toonaangevende certificatie-instelling in Spanje. 

RedBOND heeft een belangrijk duurzaamheidsplan ontworpen dat zich inzet voor de ontwikkeling van een groene industrie, waarmee ze hun ecologische voetafdruk verkleinen, minder afval produceren en dat in lijn is met de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen die door de Verenigde Naties worden gepromoot. In dit kader vernieuwt RedBOND jaarlijks haar milieucertificaat 14001 en heeft het begin 2022 een aanzienlijke investering in zonne-energie afgerond om de energie-efficiëntie van haar installatie te verbeteren en de CO2-uitstoot in de atmosfeer met meer dan 200 ton/ jaar te verminderen.

Het bedrijf heeft de activiteiten aangepast aan een groen en intelligent industriemodel, gericht op innovatie in al zijn processen. Deze visie resulteerde in 2020 dat RedBOND Composites, met zijn Advanced-assortiment, de eerste wereldwijde fabrikant van aluminium composietpanelen werd die door de Amerikaanse multinational HP werd gecertificeerd voor zijn latexinkten.

Back to top