Project Kerrock Gevelbekleding architectenbureau

Een bestaand gebouw dat werd omgevormd tot architectenbureau, waarvan de gevels volledig zijn bekleed met het Kerrock. Ongeveer 300 m² Kerrock in een dikte van 12 mm werd hiervoor gebruikt.

Kerrock  Arctic  White-100,  gevelbekleding.    Hierin  zit  ongeveer  300  m²  Kerrock  in  een  dikte  van  12  mm.    Het  betreft  een  bestaand  gebouw  dat  werd omgevormd tot architectenbureau en waarvan de gevels volledig zijn bekleed met het Kerrock materiaal.

Reden van materiaalkeuze

Door-en-door gekleurd, weerbestendig, makkelijk reinigbaar Dit geeft een strak en clean uitzicht aan de gevel en maakt de gevel ook nagenoeg onderhoudsvrij.

Gebruikte methode(s)

Ophanging met aluminium profielen en plaathaken. Er werd gewerkt met 12 mm Kerrock die werd ingefreesd en waar voor de verticale voegen een inzetlatje van 3 mm werd gebruikt. De horizontale voegen werden gereali-seerd  met  een  “lip-las”  verbinding,  zo  ontstaan  mooie,  geaccentueerde  voegen.

Gebruikte apparatuur

Zagen, frezen, boren, ophanglatten in alu, plaathaken.

Bijzonderheden / opmerkingen

Strakke gevel die in het oog springt naast de andere gebouwen in dezelfde straat.  Het materiaal Kerrock is glad, zonder oppervlaktestructuur en de kern is ook door-en-door hetzelfde materiaal, tevens wit.

Back to top