Project Steni Colour Privéwoning

Een nieuwbouw woning in Geel werd bekleed met zwarte (SN 8900) en witte (SN 8001/halfmat) Steni® Colour platen.

Wie  denkt  dat  Steni® gevelplaten uitsluitend geschikt zijn voor grote appartementen of kantoorgebouwen, moet zijn mening dringend herzien. Sinds kort wordt Steni meer en meer gebruikt voor de gevelbekleding van privéwoningen. De voordelen van Steni® op het vlak van functionaliteit, duurzaamheid, esthetiek en prijs spreken dan ook voor zich. Daarbij komt dat de platen, ook voor kleinere projecten, op maat of als standaardplaat kunnen geleverd worden.

Gevelbekleding met Steni Colour

 Steni® Colour is een gevelplaat, opgebouwd uit een met glasvezel gewapende polymeercomposiet,. De plaat heeft een glad oppervlak van elektronisch gehard acryl (100 % acryl, zonder toepassing van oplosmiddelen). 

Steni® Colour is leverbaar in 60 standaardkleuren en 3 verschillende glansgraden: M (mat), HM (halfmat) en HG (hoogglans). Bovendien is Steni® Colour leverbaar in een vrijwel onbeperkt aantal speciale kleuren uit het NCS-, RAL en BS-kleurensysteem. 

De nieuwbouwwoning van de familie Goossens werd bekleed met Steni® Colour in de kleuren zwart (SN 8900) en wit halfmat (SN 8001). De bewoners installeerden zelf de platen met het Innotec lijmsysteem. Ze kozen voor Steni® omwille van de architectonische kwaliteiten, de duurzaamheid en de gebruiks- en onderhoudsvriendelijkheid van het materiaal.

Een gevel met karakter

De Steni® gevelplaten geven de woning karakter en zorgen voor een strakke en cleane uitstraling. Steni® levert naast platen ook hoeken die gebruikt kunnen worden aan ramen en deuren. Het voordeel van dit systeem is dat het de bevestiging van smalle stukken vereenvoudigt. O

Back to top