ECTFE lining beschermt gasscrubbers tegen agressieve media

Waterstofbromide (HBr), Natriumhydroxide (NaOH) en zwavelzuur (H2SO4) zijn extreem agressieve chemicaliën die vrijkomen tijdens de condensatie van bepaalde industriële uitlaatgassen. Het gedeeltelijk gefluoreerd ECTFE is bestand tegen deze chemicaliën.

In dit project werd de apparatuur uit glasvezelversterkte kunststoffen (GVK) werd gelined met ECTFE platen. In totaal werd een 65m² ECTFE met vezeldoek, 430 meter ECTFE leidingen en 32 kg ECTFE lasdraad gebruikt voor deze toepassing.

In het bijzonder voor alkalische oplossingen (zoals NaOH) vertoont ECTFE een uitzonderlijke chemische bestendigheid in vergelijking met andere gedeeltelijk gefluoreerde materialen zoals PVDF. ECTFE is eveneens chemisch bestand tegen een 98% zwavelzuuroplossing tot een temperatuur van 60°C waaraan het wordt blootgesteld in een droogtoren.

Voordelen van fluorpolymeren voor extreme toepassingen

Door hun hoge chemische resistentie en breed temperatuursbereik zijn de fluorpolymeren PVDF, ECTFE, FEP en PFA geschikt voor high-end toepassingen in de apparatenbouw en plant engineering. Fluorpolymeren hebben volgende eigenschappen:

  • Zeer hoge chemische bestendigheid
  • Uitstekend temperatuursbereik tussen -200°C en +260°C
  • Goed te lassen en thermovormen
  • Lage hechting van materialen door lage oppervlakte-energie

Foto's gepubliceerd met toestemming van AGRU Kunststofftechnik GmbH

Hulp nodig?

Onze experts helpen je graag verder

Back to top