MATROX lining beschermt laadbak tegen slijtage

De metalen binnenwand van een aanhangwagen waarmee grond en andere bulkmaterialen vervoerd wordt, is onderhevig aan intense slijtage.

De klant is op zoek naar een duurzame oplossing met de laagste total cost of ownership. Door de binnenwand van de laadbak te bekleden met Matrox is de laadbak terug als nieuw.

Onze afdeling Vink bewerkt Product heeft voor dit project alle Matrox bekledingsplaten op maat gezaagd, aangeschuind, voorgeboord en aangebracht in de laadbak. 

Voordelen

  • Lagere kost: de kost voor het linen van een bestaande bak met Matrox bedraagt ongeveer één derde van de kost voor constructiestaal
  • Lager gewicht: een bak van 200m² relinen met Matrox geeft een gewichtsverlaging van bijna 3 ton in vergelijking met standaard gelaste stalen platen (S235JR). Dit zorgde voor een besparing in brandstofverbruik
  • Kunststof is eenvoudiger te installeren dan staal
  • Langere levensduur: De levensduur van Matrox is substantieel langer dan deze van gebruikelijk constructiestaal. In de sand-slurry test geeft Matrox een waarde van 80. Dit is 46% betere dan deze van staal (S235JR)

Hulp nodig?

Onze experts helpen je graag verder

Back to top