PFA lining in ultra high purity tank voor zuren

In de halfgeleiderindustrie wordt gebruik gemaakt van grote volumes ultra high purity chemicaliën.

  • Project: Constructie van 3m diameter dual laminaat tanks
  • Product: meer dan 325m² PFA GGS platen met een dikte van 2,3mm
  • Medium: H2SO4, H2O2, K2CO3, HNO3, NH3, HF
  • Temperatuur: tot 50°C

Enkele gekende media zijn zwavelzuur (H2SO4), waterstofperoxide (H2O2), kaliumcarbonaat (K2CO3), salpeterzuur (HN03), ammoniak (NH3) en waterstoffluoride (HF). De tanks werden ontworpen voor omgevingscondities tot 50°C en 0,12 bar.

Oplossing

Er werd gekozen voor glasvezelversterkte tanks (of metalen tanks) die gelined werden met PFA. PFA heeft een bijna universele chemische bestendigheid en laag uitlooggehalte waardoor enorm corrosieve media in de tanks kunnen worden gebruikt met een optimale productie-opbrengst door het beperken van contaminanten. Door de lage uitloogbare concentraties kunnen contaminanten beperkt worden tot ppb (parts per billion (1 per 10^9)) en in sommige gevallen zelfs ppt (parts per trillion (1 per 10^12)). Bovendien kunnen PFA fittingen rechtstreeks op de tank worden gelast.

Door de lasmethode waren de lassen volledig vlak voor een eenvoudige reiniging en drainage van de tank om contaminatie te minimaliseren. De lasverbindingen werden in een clear room aangebracht om de zuiverheid van de tank te garanderen. 

Foto gepubliceerd met toestemming van AGRU Kunststofftechnik GmbH

Hulp nodig?

Onze experts helpen je graag verder

Back to top