Mobiliteit & transport

De transportsector is altijd vragende partij naar lichte en toch robuuste materialen. Een besparing in gewicht heeft immers rechtstreeks invloed op het kostenplaatje. Een lichter voertuig betekent niet alleen een groter laadvermogen en minder kilometerheffing, maar ook het brandstofverbruik daalt behoorlijk. Denken we maar aan het laadvermogen van lichte bedrijfswagens waarbij niet minder dan 80 kg aan gewicht kan bespaard worden als de houten binneninrichting vervangen wordt door Licht & Sterk platen.

Elke plaat uit dit gamma combineert een ultralicht gewicht en hoge stijfheid met een buitengewone impactbestendigheid. Dat dit ook een impact heeft op het brandstofverbruik hoeft niet gezegd. Noppenplaten en hardschuimplaten in 100% PP-materiaal of Honingraat- en sandwichpanelen met verschillende soorten dekplaten (thermoplasten, thermoplastische composieten, GRP, aluminium, staal, ...) bieden voor dit soort toepassingen een onklopbare prijs-kwaliteitsverhouding.

Waar kan gewichtsbesparing gerealiseerd worden?

  • vloer-en zijplaten en interieur inrichting van vrachtwagens en bestelwagens, bedrijfswagens, foodtrucks, zelfsturende elektrische voertuigen, trailers, autobussen, openbaar vervoer, prioritaire en utilitaire voertuigen, mobilhomes, caravans, bakfietsen en diverse cargobikes
  • containers voor vrachtschepen
  • rugleuningsverstijvers....

Met welk type platen?

Hulp nodig?

Onze experts helpen je graag verder

Back to top