Kunststoffen voor transport, opslag en duurzame verpakking

De transportsector en de sector van duuzame verpakkingen zijn altijd vragende partij naar lichte en toch robuuste materialen. Een besparing in gewicht heeft immers rechtstreeks invloed op het kostenplaatje. Het transport, bewerken en opslag van bulkmateriaal en vochtige ertsen brengt slijtage met zich mee.

Licht & Sterk

Elke plaat uit het Licht & Sterk programma combineert een ultralicht gewicht en hoge stijfheid met een buitengewone impactbestendigheid. 

Transport

Een besparing in gewicht heeft immers rechtstreeks invloed op het kostenplaatje. Een lichter voertuig betekent niet alleen een groter laadvermogen en minder kilometerheffing, maar ook het brandstofverbruik daalt behoorlijk. Denken we maar aan het laadvermogen van lichte bedrijfswagens waarbij niet minder dan 80 kg aan gewicht kan bespaard worden als de houten binneninrichting vervangen wordt door Licht & Sterk platen. 

Duurzame verpakking

Duurzame en herbruikbare verpakkingen die licht en makkelijk hanteerbaar zijn leveren veel voordelen op. Een besparing in gewicht heeft immers niet alleen rechtstreeks invloed op het kostenplaatje. Het lage gewicht zorgt er ook voor dat laden, lossen, verplaatsing veel vlotter en makkelijker verloopt. Het comfort van uw medewerkers verhoogt aanzienlijk. Zij hoeven zich niet langer een breuk te heffen aan loodzware pallets, kisten en flight cases uit hout of andere traditionele materialen. 

Onze producten voor de transport en duurzame verpakkingen

 

Slijtvaste liners

Het transport, bewerken en opslag van bulkmateriaal en vochtige ertsen brengt slijtage met zich mee. Vaak blijven er resten vastkleven in de transportbak of de container. 

Opslag van bulkmateriaal

Slijtvaste kunststof liners voorkomen vasthechting van restmateriaal en  verhoogt de levensduur van containers, silo's, stortgoten,... 

Hulp nodig?

Onze experts helpen je graag verder

Back to top