Terug naar Materiaalsoorten

HMPE

HMPE is een ongevuld hoog moleculair polyethyleen dat binnen de groep van polyethylenen bijzonder goede mechanische en thermische eigenschappen bezit. Naast de hoogste treksterkte en stijfheid onder de polyethylenen heeft dit materiaal een zeer goede (kerf)slagvastheid en een te verwaarlozen vochtopname.
Meer info over HMPE Monster aanvragen

HMPE 500

De continu toelaatbare gebruikstemperatuur van HMPE 500 bedraagt 80 °C met de mogelijkheid van kortstondige temperatuurpieken tot 100 °C. HMPE 500 is geschikt voor rechtstreeks contact met levensmiddelen. 

HMPE 1000

HMPE 1000 (UHMWPE) is een zelfsmerend, ultra hoog moleculair polyethyleen dat omwille van zijn uitstekende abrasieve slijtageweerstand en zijn lage wrijvingscoëfficiënt vaak wordt aangewend binnen industriële automatisatieprocessen. Naast een geluiddempende werking is dit materiaal dermate zacht dat het geen krassen veroorzaakt op het tegenloopmateriaal. HMPE 1000 is relatief buigzaam. 


De continu toelaatbare gebruikstemperatuur van dit materiaal bedraagt 80 °C met de mogelijkheid van kortstondige temperatuurpieken tot 130 °C. HMPE 1000 is geschikt voor rechtstreeks contact met levensmiddelen.

Typische toepassingen zijn transportbanden, machinebouw, voedingsindustrie en bekleding van trechters en silo’s.


Eigenschappen

  • Goede slijt-, slag- en kerfslagvastheid
  • Voedingsgeschikt
  • Geringe hechting van andere materialen
  • Goed mechanisch te bewerken
  • Geen tot zeer geringe vochtopname

HMPE 1000 is geschikt voor slijtvaste liningtoepassingen.

Meer weten over slijtvaste liners

Bewerkingsmogelijkheden

  • Verspanend bewerken
  • Waterstraal snijden
  • Laserstraal snijden

Toepassingen met HMPE

Merken HMPE in ons gamma

HMPE in onze webshop

Vraag een account aan

Registreer je op MyVink

Altijd en overal toegang tot onze uitgebreide online kunststoffencatalogus. Raadpleeg 24/7 jouw actuele prijs, zoek productinformatie en download technische datasheets en certificaten. Plaats snel en eenvoudig je bestelling en betaal meteen je openstaande facturen.

Hulp nodig?

Onze experts helpen je graag verder

Back to top