Trespa

Trespa Volkern platen lenen zich uitstekend voor toepassing in ziekenhuizen, zorginstellingen, labo's en andere medische faciliteiten.

TRESPA® TOBLAB®

De drie series uit het Trespa® Toplab®-assortiment combineren hygiëne, slag-, stoot- en krasvastheid, flexibiliteit en onderhoudsvriendelijkheid met een vlak en esthetisch uitzicht.

3 series

 • TRESPA® TOBLAB® BASE
 • TRESPA® TOBLAB® VERTICAL
 • TRESPA® TOBLAB® PLUS

TRESPA® TOBLAB® BASE

Trespa® Toplab® BASE werd speciaal ontwikkeld  met het oog op esthetiek  en duurzaamheid. Het is inzetbaar voor onderwijs-, laboratorium- en institutionele toepassingen. Het melamine oppervlak is krasvast, duurzaam en blijft er lange tijd uitzien als nieuw.

Trespa® Toplab® BASE is buitengewoon slijtvast en daardoor een ideaal materiaal voor werkbladen en kasttoepassingen die intensief gebruikt worden.

TRESPA® TOBLAB® VERTICAL

TRESPA® TOBLAB® VERTICAL is een ideaal materiaal voor gebruik in omgevingen waar bacteriën en vuil een wezenlijke bedreiging vormen. Trespa® Toplab® VERTICAL HPLplaten hebben een chemisch bestendig en bacteriewerend oppervlak en zijn geschikt voor toepassingen in functionele en laboratoriumomgevingen, zoals kasten, speciale bekleding van modulaire elementen, binnenbekleding van zuurkasten en spatwanden. De platen worden geproduceerd via Trespa’s unieke  EBC-technologie. Ze hebben een glad oppervlak dat gemakkelijk reinigbaar is. Trespa® Toplab® VERTICAL is leverbaar in een standaard en een brandvertragende kwaliteit.

TRESPA® TOBLAB® PLUS

Trespa® Toplab® PLUS wordt vervaardigd via Trespa’s unieke EBC-technologie (EBC=Electron Beam Curing). Het oppervlak is gemakkelijk te reinigen en in hoge mate bestand tegen een groot aantal agressieve chemicaliën. Het oppervlak beschikt daarnaast over inherente bacteriewerende eigenschappen zonder de toevoeging van antibacteriële additieven. 

Trespa® Toplab®PLUS-platen zijn perfect geschikt voor toepassing in omgevingen waar hygiëne, het vermijden van besmetting, duurzaamheid, ergonomie en veiligheid prioritair zijn. Trespa® Toplab® PLUS wordt wereldwijd veelvuldig toegepast in de meest uiteenlopende labo omgevingen, waaronder chemische, analytische, microbiologische en onderzoekslaboratoria.

TRESPA® VIRTUON®

Trespa® Virtuon® is een decoratief HPL-compactmateriaal waarvan het oppervlak wordt vervaardigd via Trespa’s unieke  EBC-technologie (EBC = Electron Beam Curing). Deze technologie is speciaal ontwikkeld voor veeleisende interieurtoepassingen en combineert op hout gebaseerde vezels met thermohardende harsen die onder hoge druk en hoge temperaturen worden omgevormd tot robuuste platen. De platen voldoen aan de zwaarste kwaliteitseisen. 

Het plaatoppervlak van Trespa® Virtuon® is  glad en neemt vrijwel geen weinig vuil op, waardoor de platen gemakkelijk te reinigen en te ontsmetten zijn. 

Kenmerken

Door hun unieke eigenschappen zijn Trespa® Virtuon® -platen zeer duurzaam en blijft de oorspronkelijke kwaliteit en uitzicht van de plaat lang behouden. 

 

Eigenschappen

 • Resistent tegen bacterieën
  Trespa® Virtuon® heeft inherente bacteriewerende eigenschappen, zonder de toevoeging van antibacteriële additieven.
 • Gemakkelijk te installeren
  Trespa® Virtuon® kan op dezelfde manier met conventioneel houtbewerkingsgereedschap bewerkt worden als hoogwaardig hardhout. Dankzij de dichte en homogene kern kunnen de platen met conventioneel houtbewerkingsgereedschap bewerkt worden, met strakke randen en uniforme openingen als resultaat. Schakelaars, bedieningselementen en ander uitsparingen kunnen verzonken worden in de platen.
 • Brandgedrag
  Trespa® Virtuon® is leverbaar in twee kwaliteiten*: een standaard kwaliteit en een brandvertragende kwaliteit (FR).

Kleuren

 • Metallics : 12 kleuren, leverbaar in verschillende oppervlaktestructuren.
 • Uni : 48 kleuren, 8 structuren

Uitvoeringen

Trespa® Virtuon® bestaat in drie verschillende uitvoeringen:

 • enkelzijdig decoratief oppervlak,
 • twee decoratieve oppervlakken in dezelfde kleur
 • kleurrijke Duocolour-oplossing met verschillende kleuren op de voor- en achterzijde.

Hulp nodig?

Onze experts helpen je graag verder

Back to top