ArcoPlus 626 Afdak speelplaats

De oude gebouwen van BLO-school ‘de Zon’ in Ingelmunster werden een tijd geleden gesloopt. In de plaats staat er nu een nieuw gebouw voor zowel de school als de buitenschoolse kinderopvang.

De Zon, Ingelmunster

Het nieuwe gebouw sluit aan de ene kant aan op de bestaande vleugel van gemeenteschool ‘De Wingerd’ en is gedeeltelijk bekleed met houten lamellen. De rest van het nieuwe gebouw is bedekt met lichtgrijze leien, die harmonieus aansluiten bij het bestaande grijze gebouw. Aan de kant van de speelplaats werd over de gehele lengte van het nieuwe gebouw een afdak/luifel geplaatst die  de  kinderen  en  hun  leerkrachten  tijdens  de  pauzes  bij  regenweer  droog houden.

Luifel met ArcoPlus 626

De luifel, bestaat uit een kader van aluminiumprofielen  en werd geplaatst op een  houten onderconstructie . Het kader werd  bedekt met   meerwandige,   modulaire  ArcoPlus® 626 polycarbonaatplaten. De hele constructie werd geproduceerd en geïnstaleerd door bouwbedrijf 'Tom Mauws' bvba uit Roeselare. 

Materiaalkeuze

ArcoPlus®  626  is  een  Modulair  UV -beschermd  polycarbonaat  systeem  voor  translucente wanden en daken dat bestaat uit 6-wandige geëxtrudeerde polycarbonaatplaten met een dikte van 20 mm en een lengte van 600 mm. De platen worden aan elkaar bevestigd via een kliksysteem op kunststof gecoate stalen  of  aluminium  profielen.  Het  systeem  is  geschikt  voor verticale  beglazing, vlakke dakbedekking en gebogen daken (min.radius 4 m).

Back to top