ArcoPlus 547 Kwantum - Wommelgem

“Kwantum”, de huis-, tuin- en woonwinkelgigant opende een aantal jaren geleden een nieuwe vestiging in Wommelgem. Het goedgelegen, maar oude bedrijfspand aan de Herentalsebaan werd omgevormd tot een modern en attractief winkelgebouw.

Kwantum, Wommelgem

Architectengroep  “MMS  &  Partners”  stelden  in  samenspraak  met  de  bouwheer de eisen op waaraan de gevel van het nieuwe winkelgebouw moest voldoen. “Avicon Building Project Partners”, totaalaannemer en specialist in industriebouw, bedrijfsbouw, bouw van retailwinkels, baanwinkels en functionele kantoren,  werd ingeschakeld voor de realisatie. 

Gevelbekleding met ArcoPlus 547

De gevel  moest uitgevoerd worden in de translucente RAL kleur blauw  5018.  De  platen moesten snel leverbaar zijn, eenvoudig te installeren en over een goede brandklasse beschikken. De  speciale turquoise platen werden speciaal voor dit project in verschillende lengtes geproduceerd en op korte termijn op de werf geleverd.

Materiaalkeuze

Er werd gekozen voor Vink Modular Polycarbonate  Systems  omwille van het lichte gewicht van de platen, de hoge isolatiewaarden, de eenvoudige montage en de snelle beschikbaarheid. Ook alle bijbehorende profielen waren met dezelfde snelheid leverbaar en werden op maat  geproduceerd.

Back to top