ArcoPlus 547 Sporthal Bergenmeersen

De gemeente Destelbergen besliste een tijd geleden om de sporthal “Bergenmeersen” volledig te renoveren. De hal werd via scheidingswanden verdeeld in drie volwaardige sportzalen. Ook de buitenkant kreeg een grondige opknapbeurt.

Sporthal Bergenmeersen - Destelbergen

Aan de zuidkant van de sporthal werd een doorlopende beglazingswand met translucente ArcopPlus 547 meerwandige polycarbonaatplaten geïnstalleerd. De platen werden voorzien van een zonwerende coëxtrusielaag die de hitte buiten houdt en die ervoor zorgt dat het klimaat in de sportzaal altijd aangenaam blijft.

Gevelbekleding met ArcoPlus 547

ArcoPlus 547 is een veelzijdig modulair systeem dat bestaat uit 7-wandige geëxtrudeerde polycarbonaat platen met een dikte van 40 mm, aluminium profielen, toebehoren en ramen. ArcoPlus 547 is geschikt voor daktoepassingen met een minimale helling van 7%.

Om de storende weerspiegeling tot een minimum te herleiden, kregen de ArcoPlus 547 platen aan de andere zijden van het gebouw een anti reflex coëxtrusielaag.  

Materiaalkeuze

Er werd gekozen voor Vink Modular Polycarbonate  Systems  omwille  van het  lichte  gewicht  van  de  platen,  de  hoge  isolatiewaarden, de eenvoudige montage en de snelle beschikbaarheid. Ook alle bijbehorende profielen zijn even snel leverbaar en kunnen op maat geproduceerd worden.

Back to top