ArcoPlus 549 AS Adventure

De Gentse vestiging van A.S. Adventure verhuisde in het najaar van 2016 van de Veldstraat naar de Zonnestraat. Het pand in de Zonnestraat werd gebouwd in 1922 en was aanvankelijk een stoffenwinkel. Nadien namen meerdere retail ketens hun intrek in het gebouw.

AS Adventure, Gent

Door de vele verbouwingen was er geen spoor meer te zien van het oorspronkelijke interieur. In 2016 werd uiteindelijk het gebouw, in overleg met de dienst monumentenzorg, grondig gerestaureerd om het oorspronkelijk karakter van het gebouw te herstellen. Zo werden de art deco 'glas-in-lood' koepels opnieuw de blikvangers  van het gebouw.

Gevelbekleding met ArcoPlus 549

Er werd een  constructie gebouwd boven de historische glaselementen met transparante ArcoPlus® 549 platen. De constructie  beschermt de art deco 'glas in-lood' koepels tegen hagelinslag en glasbreuk. Tegelijkertijd zorgen de ArcoPlus 549 platen voor een goede dakinsolatie.

Materiaalkeuze

ArcoPlus® 549 is een modulair systeem dat opgebouwd is uit gecoëxtrudeerde 9-wandige polycarbonaat platen met een dikte van 40mm, aluminium profielen, toebehoren en openingssysteem voor universele toepassingen. Er werd gekozen voor ArcoPlus® 549 omwille van de kwaliteit, de helderheid en de duurzaamheid van het materiaal, de hoge thermische isolatiewaarden de eenvoudige en snelle montage.

Back to top