ArcoWall 5613 Kunstencentrum Keramis

De oude fabrieken van het internationaal gerenommeerde keramiekbedrijf Villeroy & Boch in La Louvière werden in de jaren ’90 beschermd als monument en kregen een nieuwe bestemming als kunstencentrum “Keramis”.

Kunstencentrum Keramis, La Louvière

Het centrum voor keramiek opende in maart 2015 haar deuren en biedt onderdak aan historische collecties die zowel verbonden zijn met de industriële geschiedenis van Boch als met de hedendaagse geschiedenis van keramiek in de Belgische kunst. In het aangrenzende gebouw wordt een overzicht getoond van Villeroy & Boch collecties door de eeuwen heen. Het gebouw was in zeer slechte staat en werd vrijwel helemaal ontmanteld alvorens aan de renovatiewerken te starten.

Gevelbekleding met ArcoWall 5613

LR ARCHITECTES  uit Tourinnes-Saint-Lambert tekenden een strak en helder ontwerp waarbij de zijkanten van het gebouw volledig vernieuwd werden  met transparante, modulaire  ArcoWall polycarbonaatplaten. 2300 m² ArcoWall platen met een dikte van 60 mm en lengtes tot 17 m, voorzien van doorlopende ankers, werden door Kalitek uit Etikhove geïnstalleerd.

Materiaalkeuze

Het modulaire systeem ArcoWall® 5613 bestaat uit gecoëxtrudeerde dertien-wandige polycarbonaatpanelen met een dikte van 60 mm en exclusievealuminiumprofielen. Dit systeem biedt variabele oplossingen op maat van elk project. LR ARCHITECTS kozen voor ArcoWall® 5613 omwille van de hoge isolatiewaarden (0.8) en de helderheid van het materiaal. Daarnaast speelde de mogelijkheid om grote hoogtes te overspannen, een cruciale rol.

Back to top