Vinkair

Vinkair buizen en fittings werden speciaal ontworpen voor persluchtleidingen. Vinkair is in de massa lichtblauw NF A 571 ingekleurd, de standaardkleur voor perslucht.

Eigenschappen

 • Corrosie
  Vinkair is perfect corrosiebestendig en garandeert een perfecte luchtkwaliteit (geen vervuiling door loskomende roestdeeltjes zoals in metalen leidingen). De doorsnede van de leiding verkleint niet door afzetting van vuil of door corrosie. Dit resulteert in een beter rendement van uw installatie.
 • Schokbestendigheid 
  Het Vinkair systeem heeft een uitstekende schokweerstand, zelfs bij temperaturen tot -20°C.

 • Bestendigheid t.o.v. compressoroliën en condensaat 
  Het basismateriaal voor het Vinkair systeem, een copolymeer op basis van PVC, is uitstekend bestand tegen de gebruikelijke compressoroliën en tegen eventueel condensaat dat kan ontstaan in de leidingen.
 • UV bestendigheid 
  UV-straling heeft op lange termijn een nadelige invloed op de mechanische eigenschappen van Vinkair. Wij bevelen daarom aan het materiaal af te schermen tegen felle zonnestraling.
 • Brandweerstand 
  Vinkair is zelfdovend. In geval van brand zal Vinkair het vuur niet onderhouden noch verspreiden.

Installatie

Door het lichte gewicht, de flexibiliteit en het eenvoudige verbindingssysteem (lijmen) wordt de installatie eenvoudig en goedkoop. Het lijmsysteem garandeert bovendien een blijvende en volledige afdichting. Dit resulteert in een aanzienlijke kostenbesparing.

Vinkair in onze webshop

Hulp nodig?

Onze experts helpen je graag verder

Back to top