Meer dan 50 jaar Vink in België

50 jaar geleden besloot Dhr. Vink, die toen al een aantal jaren succesvol bezig was met het verhandelen van kunststoffen in het Nederlandse Didam, de grens over te steken en zijn bedrijf uit te breiden naar buurland België. 

Op 27 januari 1969 opende M.A. Vink PVBA haar deuren in Mechelen. Het duurde echter niet lang of de Mechelse vestiging barstte uit haar voegen zodat er in 1974 noodzakelijkerwijs moest uitgeweken worden naar een ruimer pand, gelegen in het Industriepark van Heist-op-den-Berg.

Nieuwe acquisities

Enkele jaren later volgde een vestiging in Duitsland en Zwitserland. In 1991 werd er beslist om het familiebedrijf op de beurs te laten noteren en hiervoor werd een geschikte partner gevonden in de financiële holding Schuttersveld NV, die later haar naam veranderde in Kendrion NV. Daarna volgden de acquisities zich snel op met vestigingen in 14 Europese landen. In 2009 kwam de Vink groep in handen van Amerikaanse familiale aandeelhouders. 

Klaar voor de toekomst

Vink België maakt een omzet van ruim 57 Mio en stelt 175 mensen te werk. Dagelijks beleveren onze vrachtwagens klanten in de industrie, bouw en de reclame en grafische wereld met kunststof halffabricaten, bewerkte onderdelen en polyester constructies. In 2019 breidden wij onze bedrijfsterreinen met extra 1,2 ha uit, wat ruimte creëert voor verdere expansie.

The Plastics Family

Zo maakt Vink België nu deel uit van de ‘Plastics Family’, één van de grootste onafhankelijke kunststof distributiebedrijven ter wereld, met naast bedrijven in 16 Europese landen, ook vestigingen in de Verenigde Staten, Canada, Mexico, Australië en Nieuw-Zeeland.

De geschiedenis van het Vink logo.

Het Vink logo bestaat al even lang als Vink zelf. Bekijk hier de opmerkelijke ontstaansgeschiedenis van ons bedrijfslogo.

Wij zijn op zoek naar collega's

Lees meer

Heb je interesse in technologie en hou je ervan om in een commerciële omgeving te werken? Wij zijn continu op zoek naar talent in verschillende domeinen.

Back to top