Aantasting van beton in watertanks, industriële kanalen en waterbehandelingsinstallaties is een veel voorkomend probleem waarmee vrijwel alle takken van de industrie geconfronteerd worden. Chemische en toxische stoffen die in de bodem terecht komen, vormen een enorme bedreiging voor het milieu en kunnen tegelijkertijd uw bedrijfsveiligheid in gevaar brengen. Iedereen die professioneel bezig is met waterbehandeling, waterzuivering, drinkwatervoorziening herkent dit probleem. Agru Betonbeschermingsplaten en –profielen bieden een perfecte bescherming tegen negatieve milieu-invloeden of agressieve, corrosieve media en verlengen de levensduur van uw betonconstructie aanzienlijk.

 Onze platen zijn opgebouwd uit verschillende hoogwaardige kunststoffen zoals : PP, PEHD, PEHD-el, PVDF en ECTFE. Alle Agru betonbeschermingsplaten platen zijn voorzien van een groot aantal ankers, die tijdens de productie worden meegevormd uit hetzelfde materiaal. De ankers zorgen voor een onwrikbare verankering van de plaat in de betonnen ondergrond.

Oerdegelijk principe

Agrusafe platen zijn voorzien van maar liefst 420 ankers (noppen) per vierkante meter.  De noppen worden tijdens de productie meegevormd en vormen dus 1 mooi geheel met de plaat. Deze ankers zorgen voor een onwrikbare verankering van de plaat in de betonnen ondergrond:  ze worden namelijk in de bekisting geplaatst en zo meegestort met het beton.

Om de installatie van Agrusafe te vergemakkelijken en op moeilijke plaatsen, zoals hoeken en verbindingen, de afdichting te optimaliseren, is er een op het product afgestemd profielsysteem ontwikkeld.

Waarom betonbescherming?

Bent u op zoek bent naar een duurzame en blijvende oplossing tegen betonaantasting en bent u het beu om elke 5 jaar opnieuw uw productieprocessen stil leggen voor inspectie van uw tanks?  Inspectie die helaas vaak leidt tot ingrijpende herstellingswerken aan de beschermende epoxy coating. 

Deze tijdrovende  en steeds weerkerende aangelegenheid kan makkelijk uitgeschakeld worden door betonbescherminsplaten te installeren. De platen hebben een levensduur van  20 jaar en vereisen, eens geïnstalleerd, geen enkel verder onderhoud.

Eigenschappen

Onze betonbeschermingsplaten beschikken over  interessante materiaaleigenschappen :

 • Hoge slagvastheid
 • Excellente abrasieweerstand
 • Chemisch resistent
 • Hoge temperatuursbestendigheid
 • Duurzaam, lage onderhoudskosten
 • Absolute mechanische verankering

Meest voorkomende toepassingen

Betonbeschermingsplaten worden toegepast in:

 • Afvalwaterbassins
 • Opslagtanks
 • Industriële kanalen en goten
 • Rioolzuiveringsinstallaties
 • Olie- en slibdepots

Nieuwbouw of renovatie

Onze betonbeschermingsplaten komen in aanmerking voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. Kunststoffen kunnen dankzij hun specifieke eigenschappen een oplossing bieden tegen betonrot. We hebben 4 systemen in ons programma die elk verschillende niveau's van bescherming bieden. 

 • Agru betonbeschermingsplaten :  (Voor reservoirs en tanks)  worden in beton gegoten ter bescherming tegen betonrot. Deze platen kunnen alleen in nieuwbouwprojecten gebruikt worden en zijn geschikt voor toepassingen die in contact komen met water en chemicaliën.
 • Induktofix : dit systeem is vooral geschikt voor renovatieprojecten (kunststofschijven worden op beton geschroefd) en is geschikt voor toepassingen die in contact komen met water en chemicaliën.
 • Hydroclick : de platen worden in elkaar geklikt, kunnen zowel voor nieuwbouw als renovatieprojecten gebruikt worden en zijn uitsluitend geschikt voor toepassingen met water.
 • Hydro+ :  (Voor reservoirs en tanks)  worden in beton gegoten. Deze platen kunnen alleen in nieuwbouwprojecten gebruikt worden en zijn geschikt voor toepassingen die in contact komen met water .

Projectmatige aanpak

De procesomstandigheden zijn voor ieder project verschillend.  Bovendien bepalen ze mee de materiaalkeuze. Wij helpen u hier graag bij. Bij Vink kunt u vertrouwen op een team van ervaren specialisten, dat u begeleidt doorheen iedere fase van het project.

Onze producten

Producten voor betonbescherming in onze webshop

In MyVink, ons digitaal platform, vindt u een uitgebreid assortiment producten voor betonbescherming.

AGRU Kunststofftechnik GmbH

onze betrouwbare partner voor betonbeschermingsproducten
Al onze betonbeschermingsproducten worden geproduceerd door AGRU Kunststofftechnik GmbH, een Europees vooraanstaand en innovatief bedrijf, gelegen in Oostenrijk, dat al 70 jaar lang marktleider is in de productie van hoogwaardige industriële kunststofmaterialen en waar wij reeds decennia lang een vertrouwensrelatie mee hebben opgebouwd. Deze  situatie biedt onze klanten een sluitende garantie op  hoogwaardige producten, professioneel advies en adequate project ondersteuning.

Hulp nodig?

Onze experts helpen je graag verder

Back to top