Renovatie van watertoren met Hydroclick

De watertoren van Schoten werd in 1951 gebouwd door Pidpa. De toren is een drukregelaar en zorgt er al meer dan 70 jaar voor dat het water in de omliggende huizen, vlot uit de kraan stroomt, zelfs vanop de bovenverdieping van de woning.

Pidpa ging voor de herstelling op zoek naar een lange termijn oplossing en … vond die in Hydroclick. Hydroclick betonbeschermingsplaten hebben een levensduur van meer dan 50 jaar en kunnen bovendien, in geval van schade, vrij eenvoudig hersteld worden.

De binnenwand van de drinkwaterkuip werd volledig bekleed met waterdichte Hydroclick platen. Naast waterdicht, zijn deze platen ook bestand tegen de hydrostatische druk. Ze bevorderen de kwaliteit van het drinkwater omdat er geen contact meer is tussen de betonnen onderconstructie en het drinkwater. Eventueel condenswater wordt via een waterafvoersysteem afgevoerd.

Hydroclick platen zijn door Belgaqua goedgekeurd voor direct contact met drinkwater. Voor dit project leverde Vink 543 m² AGRU Hydroclick platen, 420 m verbindingsprofielen type 1&2, 100 m verbindingsprofielen type 3, 30 stuks lasdraad en 50 induktofix schijven.

 Een project om trots op te zijn waardoor Schoten en omgeving voor de volgende 5 decennia weer met een gerust hart kraantjeswater kan drinken.

Hulp nodig?

Onze experts helpen je graag verder

Back to top