Kunststoffen voor de chemische industrie

Bij de productie, het transport of opslag van zuren, basen en andere chemische producten hebben de materialen die in contact komen met de vloeistof of vloeistofdampen het zwaar te verduren.

Corrosie aan leidingsystemen, tanken, productie-installaties kan lekken of mechanische breuk veroorzaken met hoge schadekosten tot gevolg of zelfs verhoogde risico's voor de veiligheid van werknemers. Door tanks, installaties en silo's te bekleden met kunststof liners kan dit vermeden worden.

Voordelen

 • Duurzaam door het vermijden van corrosie
 • Veel mogelijkheden op vlak van installatie:
  Verschillende bevestigingsmethodes beschikbaar
  Grote keuze aan beschikbare materialen
  Maatwerk mogelijk
  Relatief laag gewicht
  Ook geschikt voor renovatieprojecten
 • Lekdetectie vaak mogelijk

Hoogwaardige materialen

Naast de chemische resistentie van kunststoffen die een lange levensduur en veiligheid waarborgen, bieden kunstststofleidingen nog andere voordelen. Zo is door de gladde binnenwand het drukverlies in kunststofleidingen lager dan die van metalen leidingen. 

Bij een grote verscheidenheid aan kunststof leidingsystemen bij industrieel gebruik, past daarom een grote verscheidenheid aan materialen , zoals PP, PE, PPs, PPs-EL, PVDF en ECTFE.

PP

PP kenmerkt zich door een hoge slagvastheid en een hoog temperatuursbereik. Deze eigenschappen, gecombineerd met de uitzonderlijke chemische resistentie, maakt dat PP massaal gebruikt wordt in de chemische industrie. 

HDPE

Hard polyethyleen behoort tot de groep van de polyolefinen. Het is een zeer sterk materiaal met een goede chemische bestendigheid en elektrische isolatie. 

PVDF

PVDF is een hoogkristallijn onversterkt, ongevuld fluorpolymeer dat goede mechanische, thermische en elektrische eigenschappen combineert met een uitstekende chemische bestendigheid.

ECTFE

Het grootste voordeel van ECTFE is niet alleen de goede diffusieweerstand of het ruime werktemperatuurbereik (tot maximaal 140 °C), ECTFE is bovendien uitstekend chemisch bestand tegen de meeste organische en anorganische chemicaliën en oplosmiddelen.

Geschikte materialen voor toepassing in de chemische sector

 

ECTFE

Ethyleen chloortrifluorethylenen combineren chemische bestendigheid met breed temperatuurbereik

Meer ...

HDPE

HDPE is een hoge dichtheid polyethyleen geschikt voor tal van industriële toepassingen

Meer ...

PP

PP - Polypropyleen is een materiaal met een hoge slagvastheid en een hoog temperatuurbereik

Meer ...

PPS

Door hun uitstekende chemische bestendigheid, goede maatvastheid en uitgebreide

Meer ...

PVDF

Polyvinylideen fluoriden zijn veelgebruikte fluorkunststoffen die goede mechanische

Meer ...

Andere interessante producten voor de chemische sector

Hulp nodig?

Onze experts helpen je graag verder

Back to top