Kunststoffen voor de chemische industrie

De industrie kent vele verschillende bedrijfsomstandigheden. Vooral bij het transport van agressieve, zure media garanderen de robuuste eigenschappen van kunststof leidingsystemen de bedrijfszekerheid gedurende vele jaren.

Hoogwaardige materialen

Naast de chemische resistentie van kunststoffen die een lange levensduur en veiligheid waarborgen, bieden kunstststofleidingen nog andere voordelen. Zo is door de gladde binnenwand het drukverlies in kunststofleidingen lager dan die van metalen leidingen. 

Bij een grote verscheidenheid aan kunststof leidingsystemen bij industrieel gebruik, past daarom een grote verscheidenheid aan materialen , zoals PP, PE, PPs, PPs-EL, PVDF en ECTFE.

PP

PP kenmerkt zich door een hoge slagvastheid en een hoog temperatuursbereik. Deze eigenschappen, gecombineerd met de uitzonderlijke chemische resistentie, maakt dat PP massaal gebruikt wordt in de chemische industrie. 

HDPE

Hard polyethyleen behoort tot de groep van de polyolefinen. Het is een zeer sterk materiaal met een goede chemische bestendigheid en elektrische isolatie. 

PVDF

PVDF is een hoogkristallijn onversterkt, ongevuld fluorpolymeer dat goede mechanische, thermische en elektrische eigenschappen combineert met een uitstekende chemische bestendigheid.

ECTFE

Het grootste voordeel van ECTFE is niet alleen de goede diffusieweerstand of het ruime werktemperatuurbereik (tot maximaal 140 °C), ECTFE is bovendien uitstekend chemisch bestand tegen de meeste organische en anorganische chemicaliën en oplosmiddelen.

Geschikte materialen voor toepassing in de chemische sector

 

ECTFE

Ethyleen chloortrifluorethylenen combineren chemische bestendigheid met breed temperatuurbereik

Meer ...

HDPE

HDPE is een hoge dichtheid polyethyleen geschikt voor tal van industriële toepassingen

Meer ...

PP

PP - Polypropyleen is een materiaal met een hoge slagvastheid en een hoog temperatuurbereik

Meer ...

PPS

Door hun uitstekende chemische bestendigheid, goede maatvastheid en uitgebreide

Meer ...

PVDF

Polyvinylideen fluoriden zijn veelgebruikte fluorkunststoffen die goede mechanische

Meer ...

Andere interessante producten voor de chemische sector

Hulp nodig?

Onze experts helpen u graag verder

Back to top