Project Larson Standard FR Capucienenklooster Aarschot

De nieuwe luifel van het Capucienenklooster in Aarschot is opgebouwd uit glas en Larson gevelplaten en zorgt voor een maximale lichtinval en ruimtegevoel.

Capucienenklooster Aarschot

Architeam bvba uit Boortmeerbeek ontwierp voor het nieuwe vergader- en conferentiecomplex “Capucienenklooster” in Aarschot een verbindingsmodule die het hoofdgebouw verbindt met de aanpalende kiosk. In deze geslaagde compositie worden de oude, klassieke elementen van het klooster gecombineerd met hedendaagse architectuur. 

De module bestaat uit grote glaspartijen die zorgen voor een maximale lichtinval, ruimtegevoel en zicht op de omringende groene omgeving, gecombineerd met zwarte Black jet -RAL 9005) Larson PVDF gecoate aluminium composietplaten (4 mm dikte), die het geheel een strakke, cleane uitstraling geven.

Gevelbekleding met Larson

Aannemersbedrijf Reynders B&I nv uit Houthalen werd door de bouwheer AGB Aarchot aangesteld voor de uitvoering van de werken. 

Materiaalkeuze

Larson ® PE is een composietpaneel dat opgebouwd is uit twee buitenplaten van 0.5 mm dikte (aluminium, roestvrij staal, koper of messing) met daartussen een kern van lage dichtheid polyetheen. Deze PE kern verleent het materiaal een uitzonderlijke vlakheid en lichtheid. Larson ® PE is zowel geschikt voor nieuwe constructies, als voor renovatieprojecten en resulteert in geventileerde, semi-geventileerde of luchtdichte gevelbekledingen. 

Back to top