Larson

Larson® gevelbekledingspanelen zijn geschikt voor geventileerde geveltoepassingen in nieuwbouw- en renovatieprojecten. De alu/PE composietpanelen zijn opgebouwd is uit 2 basisplaten (aluminium, roestvrij staal, koper of messing) met daar tussen een kern van lage dichtheid polyetheen.

De PE kern verleent het materiaal een uitzonderlijke vlakheid en lichtheid.  Larson® gevelpanelen zijn geschikt voor nieuwe constructies en renovatieprojecten en kunnen toegepast worden in geventileerde, semi-geventileerde of luchtdichte gevelbekledingen.

Larson® Composite Standard

De standaard serie omvat een mooi assortiment van uni- en metallic kleuren.

2 basiskwaliteiten :

 • PVDF Kynar 500 70% lak in 2 lagen met coastal primer 31 micron, glans 30%
  (in alle RAL kleuren op kleurenkaart vanaf 600 m²)
 • PVDF Kynar 500 70% lak in 3 lagen 37 micron

Gerealiseerde projecten met Larson® Composite Standard

Larson® Composite Standard in onze webshop

Larson® Composite Wood

Larson® Composite Wood bestaat in zes verschillende houtimitatie uitvoeringen:

 • Wenge, Colonial Red en Walnut zijn standaard afwerkingen.
 • Sunglow, Oak en Ahorn zijn beschikbaar op aanvraag.

 

Larson® Composite Perforated

De mogelijkheid om Larson Composiet platen te perforeren opent ongelimiteerde ontwerp perspectieven. Via CNC frezen of stanzen kunnen tal van patronen gevormd worden zoals cirkels, vierkanten, driehoeken, sterren en tal van andere vormen, afmetingen en patronen. Larson Composite Perforated platen lenen zich zowel tot gevelbekledingstoepassingen als tot interieurinrichting.

 

 

Gerealiseerde projecten met Larson Composite Perforated

Larson® Composite Specials

Larson® Composite Specials omvat een serie composiet panelen met speciale afwerkingen voor onderscheidende en originele gevelbekledingen. De composietpanelen hebben een PVDF afwerking en Coastal Primer (HQV, FEVE, structuur HQP en PVD).

Uitvoeringen

 • Holo
 • Grafisch
 • Hamerslag
 • Corten Steel

Larson® Composite Real Anodized

De combinatie van het lichte gewicht van aluminium met de stevigheid van anodisatie. De anodisatie gebeurt op continu geproduceerde rollen.

Larson® Composite Mirror

Larson® Composite Mirror is een composietpaneel met een dikte van 4 mm. Het is opgebouwd uit twee geanodiseerde aluminium platen met een dikte van 0,5 mm. De buitenste plaat heeft een hoog reflecterende en kraswerende coating die het product het spiegelend effect verleent. 

Uitvoeringen

 • hoog spiegeleffect
 • mat spiegeleffect
 •  satijn spiegeleffect

Zinc composites

Zinc Composite panelen bestaan uit 2 lagen voorgepatineerd zink  met daartussen een kunststof kern (LDPE). Deze combinatie resulteert in een vlak en stijf paneel dat  geschikt is voor gevelbekledingstoepassingen. Verlijmen,  cassettes, inklemmen of schroeven, voor elke gewenste toepassing bestaat er een oplossing. 

Deze composiet platen worden geproduceerd onder hoge druk. De 0,3 of 0,5 mm dikke oppervlakteplaten worden aan beide zijden van een 3,4 mm of 3 mm polyethyleen kern aangebracht. Het resultaat is een uiterst robuuste koper composietplaat en een ideaal, aantrekkelijk en duurzaam gevel materiaal.

Copper Composites

Copper composites biedt elegante oplossingen aan een redelijke prijs. Copper Composites is de perfecte combinatie van duurzaamheid, efficiëntie en esthetiek.

Gerealiseerde projecten met Copper Composites

Hulp nodig?

Onze experts helpen je graag verder

Back to top