Project Copper Composites Patria Kortrijk

het historische pand 'Patria' in Kortrijk werd enkele jaren geleden volledig gerenoveerd. Ook de gevels ondergingen een ingrijpende “make-over”.

Patria Kortrijk

In het kader van een volledige renovatie kreeg dit historische pand een nieuw gezicht en een nieuwe bestemming. Zes appartementen en een benedenverdieping met commerciële ruimtes werden in het nieuwe concept voorzien. Bij de renovatie werd  gekozen om oude elementen te combineren met hedendaagse accenten en zo contrasten te creëren die de geschiedenis van het gebouw extra in de verf zetten. De historische voorgevel bleef behouden. 

Gevelbekleding met Copper Composites

De overige gevels ondergingen een ingrijpende “make-over”. De vlakke partijen uitgevoerd met “Copper Composites” geven de gevel een elegante uitstraling. Er werd gekozen voor koper omdat koper een levend en natuurlijk materiaal is dat in de loop der jaren van uitzicht en kleur verandert en zo beetje bij beetje een deel wordt van de historische context van het gebouw en het stadscentrum. De totale geveloppervlakte van 2000 m2 werd opgebouwd uit verschillende segmenten. De gevelelementen uitgevoerd met “Copper composites” integreren zich uitstekend in het moderne ontwerp en geven de gevel een zeer specifiek en origineel uitzicht. Dit effect wordt nog versterkt door de combinatie van vlakke en geperforeerde platen die gebruikt werd in dit project. 

Materiaalkeuze

ACP koperpanelen worden uitsluitend geproduceerd met 100% gerecycleerd koper! Deze unieke eigenschap geldt voor de meeste van onze ACP panelen en kan een beslissende troef zijn voor ecologische gebouwen. De ecologische ACP koperpanelen hebben exact dezelfde eigenschappen als gelijkaardige producten en leveren verhoogde prestaties ten opzichte van de Europese norm EN 1172.

Back to top