Lexan Cliniwall wandbekleding in school voor buitengewoon onderwijs

Einde 2016 werd de school  grondig gerenoveerd en voorzien van een nieuwe, moderne keuken. De vroegere muurbekleding in de keuken werd vervangen door LEXAN™ CLINIWALL™ platen. Omdat alle gebruikte interieurmaterialen aan de heersende regelgeving met betrekking tot brandveiligheid en hygiëne moesten voldoen, viel de keuze voor de wandbekleding al snel op LEXAN™ CLINIWALL™.

LEXAN™ CLINIWALL™ platen voldoen aan de eisen van de Richtlijn Beperking van Gevaarlijke Stoffen (RoHS), want haar brandvertragende technologie is niet gebaseerd op gechloreerde en/of broomhoudende additieven. Bovendien voldoen LEXAN™ CLINIWALL™ platen aan de vereisten van de huidige Europese norm EN 13501-1, die de strengste brand- en rookeisen stelt. Dit materiaal kreeg de beste brand en rook classificatie voor een thermoplastisch materiaal (B-s1,d0).

LEXAN™ CLINIWALL™ voldoet aan de strengste eisen

Bovendien biedt dit opake en massieve PC/ABS materiaal met oppervlaktetextuur een hoge bestendigheid tegen schokken, impact en slijtage en voldoet het aan alle sanitaire vereisten. Het materiaal is uitstekend bestand tegen vlekken. Het is gemakkelijk te verwerken en te installeren als wandbekleding.

Back to top