Project Steni Nature Modelwijk Brussel

Bij de renovatie van de 'Modelwijk' in Brussel werd Steni Nature als gevelbekledingsmateriaal gebruikt. Het oppervlak van deze gevelplaat bestaat uit gemalen natuursteen en geeft het gebouw een strakke en functionele look.

De  Modelwijk in Brussel  werd  ontwikkeld  ter  gelegenheid  van  de  Wereldtentoonstelling van 1958. 1029 appartementen zijn ondergebracht in twaalf grootschalige woongebouwen met de kenmerkende betonarchitectuur uit die periode. De gebouwen verkeerden in slechte staat en werden enkele jaren geleden op een respectvolle wijze gerenoveerd. De woningen voldoen nu aan alle hedendaagse eisen op het vak van wooncomfort en sociale veiligheid én  tegelijkertijd werd  de architectonische waarde van  het gebouwencomplex behouden.

Gevelbekleding met Steni Nature

 Inmiddels zijn een aantal blokken klaar en zijn de eerste sociale woningen ingehuldigd. Het gaat om zeer energievriendelijke appartementen. Momenteel wordt de laatst hand gelegd aan de afwerking van blok 5. Voor de gevelbekleding werd gekozen voor Steni Nature, een gevelplaat van een met glasvezel gewapende polymeercomposiet, en een oppervlak van gemalen natuursteen die het geheel een strakke en functionele uitstraling meegeeft. 

De keuze viel op Steni omdat architectenbureau BURO II en ARCHI+I  de oplossingen voor hoeken en raamkanten met Steni elementen bijzonder elegant vond. Bovendien leveren deze elementen een enorme tijdswinst op tijdens de installatie. In deze blok werden meer dan 100 U en L elementen geplaatst. Alle platen en elementen werden met schroeven in de RAL-kleur 7030 (4.8 X 38 mm) op een achterconstructie geschroefd. 

Back to top