ArcoPlus 547 Kwantum - Wommelgem

“Kwantum”, de huis-, tuin- en woonwinkelgigant, opende onlangs een nieuwe vestiging in Wommelgem. Hun oog viel op een goedgelegen, maar oud bedrijfspand aan de Herentalsebaan. Een grote uitdaging dus voor “Koramic Investment Group “die de opdracht kreeg om de oude gebouwen om te vormen tot een modern en attractief winkelpand.

Kwantum, Wommelgem

Architectengroep  “MMS  &  Partners”  stelden  in  samenspraak  met  de  bouw-heer de eisen op waaraan de gevel van het nieuwe winkelgebouw diende te voldoen.“Avicon Building Project Partners”, totaalaannemer en specialist in industrie-bouw, bedrijfsbouw, bouw van retailwinkels, baanwinkels en functionele kan-toren,  werd ingeschakeld voor de realisatie en luisterde aandachtig naar de eisen van de klant. 

Gevelbekleding met ArcoPlus 547

Zo moest de gevel uitgevoerd worden in de translucente RAL  kleur  blauw  5018.  De  platen  diende  op  korte  termijn  leverbaar  te  zijn,  eenvoudig te installeren en over een goede brandklasse te beschikken. Avicon en Vink kennen elkaar al geruime tijd zodat het niet lang duurde voor het  Vink  Building  &  Construction  team  ingeschakeld  werd.  De  speciale  turquoise platen werden in verschillende lengtes geproduceerd en op korte ter-mijn op de werf  geleverd.

Materiaalkeuze

Er werd gekozen voor Vink Modular Polycarbonate  Systems  omwille  van  het  lichte  gewicht  van  de  platen,  de  hoge  isolatiewaarden, de eenvoudige montage en de snelle beschikbaarheid. Dat naast de platen ook alle bijbehorende profielen met dezelfde snelheid leverbaar zijn en dat alles op maat kan geproduceerd worden, zijn uiteraard bijkomende, waardevolle voordelen die mee de beslissing bepaald hebben.

Back to top