ArcoPlus 549 AS Adventure

De Gentse vestiging van A.S. Adventure verhuisde in het najaar van 2016 van de Veldstraat naar de Zonnestraat. Het pand werd in 1922 gebouwd en was aanvankelijk een stoffenwinkel. Nadien namen meerdere retail ketens hun intrek in het gebouw.

AS Adventure, Gent

Door de diverse verbouwingen was er geen spoor meer te zien van het oorspronkelijke interieur. Het pand werd nu in overleg met de Dienst Monumentenzorg grondig gerestaureerd om het oorspronkelijk karakter te herstellen. Onder meer de art-deco glas-in-lood koepels zijn nu weer de blikvangers geworden in het interieur.

Gevelbekleding met ArcoPlus 549

Een constructie, die gebouwd werd gebouwd boven de historische glaselementen met transparante ArcoPlus® 549 platen beschermen de art-deco glasin-lood koepels tegen hagelinslag en glasbreuk in het algemeen. De ArcoPlus 549 platen zorgen tegelijkertijd voor een goede dakinsolatie.

Materiaalkeuze

ArcoPlus® 549 is een modulair systeem dat opgebouwd is uit gecoëxtrudeerde 9-wandige polycarbonaat platen met een dikte van 40mm, aluminium profielen, toebehoren en openingssysteem voor universele toepassingen. Er werd gekozen voor voor ArcoPlus® 549 omwille van de kwaliteit, de helderheid en de duurzaamheid van het materiaal, de hoge thermische isolatiewaarden de eenvoudige en snelle montage.

Back to top