Wist je dat...

alle zelfklevende folies, inclusief geperforeerde raamfolies, een minimale aanbrengtemperatuur hebben? Lage temperaturen kunnen de installatie zelfs bemoeilijken. Bij temperaturen onder de minimale aanbrengtemperatuur kan de lijm hard worden, waardoor het materiaal niet effectief aan het glas hecht.

Uitgebreide tests hebben aangetoond dat Contra Vision® geperforeerde raamfolies betrouwbaar aangebracht kunnen worden bij 4°C. Deze temperatuur is aanzienlijk lager dan de meeste andere geperforeerde raamfolies, die meestal een minimale aanbrengtemperatuur van 10°C hebben. 

De minimale aanbrengtemperatuur van 4°C heeft betrekking op de temperatuur van het glas, niet op de luchttemperatuur, aangezien de temperatuur van het glas lager kan blijven dan de omringende lucht.

Tips voor een succesvolle installatie bij koud weer

1. In koudere maanden kan de opslagtemperatuur aanzienlijk dalen. Vermijd om graphics 's nachts in een koude omgeving te bewaren, zoals een voertuig. We adviseren om het materiaal eerst te laten opwarmen tot 'kamertemperatuur' voordat het aangebracht wordt.
 
2. Breng de graphics indien mogelijk 's middags aan, als de ramen opgewarmd zijn door de zon. Gebruik geen warmtepistool om het glas op te warmen, anders kan het versplinteren.

3. Zorg voor droge en propere, stofvrije ramen zodat er een optimale hechting is van de folie.

4. Zorg ervoor dat de graphics 1 tot 3 mm van de rand van het raam zijn afgesneden en dat er geen overlappingen zijn. 

5. Reinig de raamfolies niet gedurende minstens 24 uur na de installatie.

Hulp nodig?

Onze experts helpen je graag verder

Back to top