Kunstoffen voor de medische / farmaceutische sector

De Belgische farmaceutische en medische sector heeft wereldwijd een ijzersterke reputatie opgebouwd dankzij gerenommeerde bedrijven die, vanuit hun decennia lange ervaring, inzetten op innovatie en onderzoek. Door onze materiaalkennis, kennis van bewerkingsmethoden én kennis van de sector, kunnen wij engineering afdelingen en onderhoudsafdelingen bijstaan om de juiste materiaalkeuze te maken.

Medical Grade kunststoffen

De medische sector stelt met de richtlijn medische hulpmiddelen (93/42/EEG) zeer hoge eisen aan de technische eigenschappen van kunststoffen en aan de vereiste normeringen waaraan deze kunststoffen moeten voldoen. Medical Grade kunststoffen zijn te verkrijgbaar als plaat en staf in een groot aantal afmetingen en kleuren. 

Productie

Voor de productie van Medical Grade kunststoffen worden grondstoffen en additieven gebruikt die al jaren voor medisch-technische toepassingen zijn ingezet. Deze grondstoffen zijn FDA-compatibel, getest volgens DIN en ISO 10993-1 en USP Class VI, en alle producten worden geleverd met certificaat. Voor een 100% traceerbaarheid is er op alle MG uitvoeringen een Inkjet markering over de volledige lengte van het halffabricaat met materiaal, artikelnummer en productie lot nummer.

Toepassingen

Onze Medical Grade Kunststoffen worden o.a. toegepast in chirurgische- en tandheelkundige instrumenten, opbergboxen, biotechnologie-, laboratorium- en diagnostische apparatuur en als dimensioneringsdelen voor knie- en heupprothesen.

Materialen voor medical grade toepassingen

High Purity leidingsystemen

Life Science is een innovatieve en technologie-intensieve sector gericht op de gezondheid van mens en dier. De sector bestaat uit bedrijven en instellingen in de medische technologie, de (bio)farmacie en regeneratieve geneeskunde. Biotechnologie is verantwoordelijk voor de veranderde marktpositie van o.a. de farmaceutische industrie. 

Systeemzuiverheid

Baanbrekende technologie biedt nieuwe methodes voor het produceren van farmaceutische producten. Deze vernieuwing vereist een schoner, beter en duurzamer productiestelsel. Het gebruik van high purity  kunststoffen in combinatie met de IR lastechniek is de nieuwste vooruitgang in het terugdringen van de kosten. Met als toegevoegd voordeel: verbetering van de efficiëntie van de systeemzuiverheid. Vink levert verschillende hoogwaardige AGRU leidingsystemen voor (afval)watersystemen in de farmacie en biotechnologi.

Over High Purity installaties

Voor watersystemen in de farmacie zijn PVDF en ECTFE  uitstekende vervangers voor RVS ( 316L)

De FDA heeft het basismateriaal goedgekeurd voor toepassing in de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie.

Geschikte materialen voor High Purity installaties

Antibacteriële wandbekleding

Wandbekleding in ziekenhuizen, zorginstellingen en labo’s zorgt ervoor dat binnenmuren en deuren impactbestendig worden waardoor ze minder snel beschadigen en verslijten. Daarnaast bezitten ze antibacteriële eigenschappen die de verspreiding en overdracht van microbacteriën voorkomen. Al onze antibacteriële wandbekledingsmaterialen komen tegemoet aan de materiaalvereisten van de Europese regelgeving voor brandveiligheid en de bijbehorende sanitaire vereisten.

Onderhoudsvriendelijk

Daarnaast zijn deze wandbekledingsmaterialen erg onderhoudsvriendelijk zodat er flink kan bespaard worden op schoonmaak- en onderhoudskosten. De materiaalvoorschriften in openbare gebouwen en zorginstellingen zijn behoorlijk streng en bindend. En ook dit kan een belangrijk argument zijn om te kiezen voor wandbekleding.

Onze materialen voor antibacteriële wandbekleding

Hulp nodig?

Onze experts helpen je graag verder

Back to top